Het schilderen is plots op een nacht begonnen, ik voelde een energie om te gaan tekenen en heb in het donker met kleurpotloodjes op papier wat heen en weer zitten krassen.

De volgende morgen bij het opstaan zag ik iets naast mijn bed liggen, een vel papier met een vage voorstelling en toen pas kwam het besef dat ik voor iets wakker was gemaakt die nacht.

Toevallig (wat is toeval) ontmoette ik diezelfde week een vrouw die schilderde met olieverf en zij nodigde mij bij haar thuis uit om dit uit te proberen. Dit omdat ik nog nooit een schilderskwast in mijn handen had gehad, met als resultaat dat ik dacht de volgende dag enthousiast met verf en penselen aan de slag te kunnen gaan.

Daar zat ik dan hoopvol, voor het papier met kwast in de hand te wachten dat “het” zou gaan gebeuren.

Er gebeurde niets, op het doek stond alleen een grote vieze plek!

Gedesillusioneerd de spullen maar weer opgeruimd tot een paar dagen later ik weer die energie voelde en voordat ik het besefte kwamen achter elkaar voorstellingen op papier, soms vaag en soms ook haarscherp.

In de loop van de tijd zijn de voorstellingen duidelijker geworden, ook zijn er tijden dat het schilderen op een laag pitje staat en ik bezig ben met meer aardse zaken Zodra ik de energie weer voel borrelen kom ik in een “flow”, dan wordt de stil gestane tijd ingehaald.

De schilderijen variëren in grootte, sommige zijn heel klein en toch staat er een grote onzichtbare wereld op. Geef er geen naam aan omdat een ieder weer een andere betekenis/boodschap er in ziet.

Van de schilderijen zijn ook kaarten gemaakt en staan op http://www.damusa.nl/cards/index.html

Ik ben dankbaar dat ik met hulp van het Hogere de verbinding mag maken.

U kunt contact opnemen via de link hiernaast op deze pagina.

Met vriendelijk groet,

Joke

Mail: damusa.spiritualcards@gmail.com